BANANIS / NICE CREAM

Opskrift på en ultra-nem og vanvittig lækker NICECREAM

Hvis du ikke selv vil stå og lave isen til dit arrangement – så lej en isvogn istedet.

Mums hvor lækkert – Hvad har du lavet isen af? Bananer.. Hvad har du ellers brugt ? Bananer… Har du så tilsat fløde for at få den så cremet? …Nej, kun bananer… Nå, så er det altså kun sukker man tilsætter for at få den søde smag? …Nej, kun bananer 🙂

bananis

UDSTYR

Ismaskine eller blender,
isform på 1,5 liter.

TID

Arbejdstid ca.5 min.
Beregn ca. 3 timer til frysning

ANTAL

200 g banan pr pers

Ingredienser:

—————————————

  • Bananer  – som er helt modne med brune pletter på skindet – det er afgørende for kvaliteten og smagen af isen. Beregn ca. 200 g banan pr pers

Se også TIPS til tilsætning af andre smage

koekkenmaskine til is

Sådan gør du :

—————————————

Med ISMASKINE
1
. Læg bananerne i køleskabet natter over eller til de er helt kolde (selvom skallen bliver brun når de er på køl, er bananen inden i helt fin)

2. Skær de kolde bananer i skiver og blend dem ganske kort eller mos dem med en gaffel

3. Hæld/skrap bananmosen ned i ismaskinen og kør den til en skøn softice-agtig konsistens. Den udvidder sig en del i processen, hvor den også skifter farve fra mørk til lys.

Spis den med det samme eller kom den i en isform og sæt i fryseren.


Med BLENDER
1
. Skær bananerne i skiver og frys dem

2. Når du skal lave isen, så “tø dem op” 10 minutter så de er nemmere at blende. 

3. Blend ganske kort, de stadig frosne bananer – stop og skrab ned fra siderne ind i mellem for at få det hele med. Man kan evt tilsætte ganske lidt plantemælk/fløde for at den nemmere samler sig.

Nyd den skønne nicecream med det samme. Den er ikke egnet til genfrysning.

 

 

TIPS !

Prøv også at tilsætte andre smage i din nice cream – mængderne afhænger af din portions størrelse – men prøv f.eks. :

  • Kakao
  • Kardemomme & citron
  • Citronsaft og revet citronskal (økologisk)
  • Appelsinsaft og revet appelsinskal (økologisk)
  • Kanel
  • Vanilje – flæk en ½ vaniljestang – skrab kernerne ud og bland med mosen
  • Chokolade, smelt det  og/eller hak det og rør det i isen
  • Peanutbutter
  • Bær – jordbær, blåbær, hindbær (fra frost) Tilsæt lidt sødemiddel som f.eks udblødte dadler eller lidt sukker
  • Mango – skal også være meget moden og sød – bland i forholdet 1 del mangomos til 2 dele bananmos
  • Lakridspulver
  • Hakkede rosiner – til de voksne ..evt udblødte i rom 🙂
  • Kokosmælk – giver en fyldig smag – tilsæt det til mosen i ismaskinen
  • Avokado – god til at give en cremet smag og en let grønlig farve

 

Der er mange måder du kan serverer din ultra lækre bananis på – en af dem er med lækre belgiske vafler – se opskrifter på vafler her eller sæt en stak søde dejlige pandekager til – du kan finde gode pandekageopskifter her