Iskaffe opskrift 

Lækker nem iskaffe på flere måder – lavet på et øjeblik

iskaffe-islatte-frappe

UDSTYR

Kaffebrygger, dl mål, glas til iskaffen, spiseske til at tage vaniljeisen,
Du kan både lave den med blender (helst en der kan klare isterninger) eller en røremaskine eller helt uden

TID

Hvis du har kaffen lavet og afkølet, samt vanijeis og isterninger klar, så tager det maks 2 min.

ANTAL

Iskaffe opskriften er til 2 pers.

2 høje glas – gerne med en lang ske i – sæt dem gerne i køleskabet et par timer, så de er kolde når du skal bruge dem.

Her får du nogle forskellige versioner af iskaffe opskrifter, så du kan lave den som du vil.
Det er så nemt at lave sin egen iskaffe og her er der plads til freestyling med lige præcist den mælk, sukker, sirup du bedst kan lide. Hvis du vil servere den for gæster, kan du gøre det hele klart dagen før, så skal det bare blandes lige før servering.

Ingredienser:

—————————————

  • 4 dl stærk kaffe
  • 2 dl mælk (komælk eller plantemælk)
  • 4 spsk vaniljeis
  • 10 isterninger + ekstra til glassene
  • hvis man kan lide den sød, så tilsæt 3 tsk sukker (rørsukker / vanilje eller hasselnød sirup / eller mørk farin)
iskaffe opskrift

Sådan gør du :

—————————————

MED blender / røremaskine

1. Lav kaffen – og her er der frit valg – men det er vigtigt, at den er stærk. Brug gerne op til det dobbelte af hvad du plejer, uanset om du kværner kaffebønnerne selv eller om det er fra en dåse intstant kaffepulver.

Kaffesmagen skal være intens, så det er ekstra dejligt når man bruger en god kaffebønne her. Lad kaffen bliver kold – du kan evt have den i køleskabet 1-2 dage.

2. Kom alle ingredienser op i blenderen og blend i ca. 10 sek.

3. Fyld glassene halvt op med isterninger og hæld derefter den lækre is-kaffe op i

UDEN blender / røremaskine

  • Følg punkt 1.
  • Hæld isterninger i glasset
  • Hæld mælken i (du kan evt lave den som kold mælkeskum enten med en blender eller en mælkeskummer)
  • Lav en god kugle vaniljeis og læg den oven på isterningerne og mælken
  • Hæld kaffen ud over isen
  • Hvis du vil have sirup i, så hæld den over som det sidste på værket 🙂

 

TIPS !

Der findes mange måder at tilsætte ekstra smag i sin iskaffe. Der findes rigtig mange sirupper – dem som de fleste kan lide er vanilje, hasselnød og chokolade, men lakrids er også lækker. Skal den være lidt ekstra voksen, så er Bailey skabt til det – bare hæld lidt ud over som det sidste.

HVILKEN MÆLK ER BEDST TIL ISKAFFE?

Man behøver ikke at skumme mælken op, den smager lige så godt når man bare hælder den i som den er. Men fylde og konsistens får et løft når man mødes af et tykt lag skum i glasset
Ud over komælk, findes der et hav af plantebaserede mælk. Herunder får du en lille beskrivelse af hvad de hver især kan i en iskaffe.

 

KO-MÆLK

  • Sødmælk, giver som navnet siger også en lidt sødere smag og med hører også en del flere kalorier. Smagsmæssigt har den god og cremet fylde og er nem at skumme op – den holder også bedre formen på skummet
  • Letmælk har lidt af de samme kvaliteter, men indeholder færre kalorier. Smagmæssigt når den ikke helt op på sødmælken men den er stadig meget fyldig.
  • Minimælk, er en del lettere i smagen og har ikke den samme afrundethed og fyldighed, som man oplever med sødmælk og letmælk. Den er dog stadig god at skumme op og man kan sagtens bruge den til at lave en god iskaffe.

PLANTEBASERET MÆLK

  • Sojamælk, er god til at skumme op, men den skiller ofte når den tilsættes noget koldt.
  • Mandelmælk giver også en flot tyk skum, men skiller ligeledes når den kommer i noget koldt
  • Havremælk er ikke den bedste at skumme op, men til gengæld så skiller den ikke. Smagen er sød, så vær ekstra opmærksom hvis du også gerne vil have sukker eller sirup i.