VEGANSK IS

Opskrift på en cremet, lækker hjemmelavet vegansk kokosis

Herlig opskrift på en fyldig og cremet kokosis, der er helt fløjlsblød som en italiensk gelato !  Konsistens og smag får du helt i top ved at bruge en ismaskine og en god kvalitets kokosmælk.  

veganer is

UDSTYR

Ismaskine, termometer,
gryde, elpiskeris
isform på 1,5 liter. 

TID

Arbejdstid ca.45 min.
Afkølingstid ca. 2 timer
Beregn ca. 3 timer til frysning

ANTAL

Afhænger af hvad du skal bruge isen til – men ca. 8 personer

Ingredienser:

—————————————

  • 3 dåser a’ 400 ml god kokosmælk
  • 1 god kvalitets vaniljestang
    – gerne en af de fede og lækre : Bourbon fra Madagaskar eller Tahiti fra Polynesien
  • 150 g rørsukker
  • 3 spsk kokosmel
  • 3 spsk maizenamel
  • 1 nips salt
koekkenmaskine til is

Sådan gør du :

—————————————

1. Flæk vaniljetangen og skrab kornene ud med kniven på et spækbræt. Tilsæt en lille smule af sukkeret og bland/mas det godt med kniven, så vaniljekornene bliver skilt fra hinanden. Smid endelig ikke den tomme vaniljestang ud, den skal bruges senere

2. Ryst kokosdåserne grundigt for at blande indholdet som ellers er skilt og hæld alt op i en gryde på nær 2 dl som hældes i en lille skål.

3. Tilsæt sukker og salt og varm det op i gryden med kokosmælken indtil sukkeret er opløst

4. I de 2 dl kokosmælk, der blev taget fra tilsættes nu maizenamelet – pisk grundigt til der ikke er nogen melklumper tilbage – tilsæt blandingen i den varme gryde, sammen med vaniljekornene og den tomme vaniljestang – rør grundigt til det hele er samlet

5.  Varm det op til lige omkring kogepunktet, hold godt øje med det og rør ofte så det ikke brænder på – tag gryden af varmen når blandningen er tyknet og lad det stå i 10 min. Prøv evt tricket med at dyppe en træske i blandingen og træk en finger igennem det der sidder på bagsiden af skeen – hvis der er en tydelig linje, så er den færdig

6. Fisk vaniljestangen op –  nu er din ismasse klar. Hæld ismassen i en skål og sæt den i køleskabet til afkøling. Rør ofte i den undervejs, så den afkøles hurtigere og ensartet. Det tager 2 – 3 timer af få den fuldstændigt afkølet.

7. Rist kokos melet på en pande til det er gyldent – afkøl og sæt det til side til senere

8. Tag den nu helt afkølede ismasse og hæld over på din ismaskine og kør den til 5 minutter før den er færdig – tilsæt den ristede kokos. Kør den herefter helt færdig Fordel derefter den veganske kokosis i en isform og sæt den i fryseren i mindst 3 timer eller gerne til dagen efter.

 

TIPS !

Kokosis skal tages ud 20-30 minutter før den skal bruges, da den er længere tid om at blive blød.

Der er mange måder du kan serverer din skønne hjemmelavede kokosis  på
–  lav kugler og læg dem i store glas, overhæld med en lækker chokoladesauce og drys med kokos 
–  lav noget frugtpuré (mango eller hindbær) og nogle hakkede nødder sammen med isen i en lille skål
– eller prøv f.eks. sammen med de lækre  pandekager uden æg